Fra A til Å

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å


Avfall: Sorteres i grønne, hvite og blå poser. I tillegg kastes glass og metall i egen container ved garasjene (Eftasåsen 62), papp og papir legges i egne containere som står rundt omkring i borettslaget og er merket. Hvis du lurer på når søppelet tømmes neste gang, kan du finne det ut her: https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/nar-hentes-avfallet/

Bredbånd: Bredbånd er p.t. levert av HomeNet. Basispakken er inkludert i husleien. En dekoder skal følge leiligheten ved salg.

Brannslange: Brukerveiledning for brannslange

Brøyting av snø i gatene: Informasjon finnes hos Bymiljøetaten 

Drenering: Her finner du info om dreneringsarbeidene.

Dugnad: Det arrangeres en gang i løpet av våren, og en gang i løpet av høsten. I tillegg til å få gjort masse for nærområdet vårt er det en fin anledning til å møte naboer og bli bedre kjent med de som bor rundt det. Oppmøtet er på lekeplassen som går under navnet "øya". Informasjon om dato og klokkeslett kommer i forkant av dugnaden. Alle kan bidra med noe, har man ikke kropp til å klippe hekk, eller luke ugress kan man gå rundt og skravle litt.

Elbil:

  • Ladning av elbiler: Fra Direktoratet for sivilt beredskap (DSB):
    "Skjøteledninger skal ikke benyttes. Ladekabler skal ikke forlenges med skjøteledninger grunnet fare for skade og varmgang. Unntaksvis kan skjøteledning benyttes ved nødladning. Under ingen omstendighet må kabel legges over fortau eller vei der den kan bli skadet eller forårsake skade. Merknad: DSB erfarer at noen el bileiere legger ladekabel gjennom vindu fra bolig. Dette kan medføre livsfare og er ikke tillatt."
  • Ladeplass: Borettslaget har to ladeplasser, biloppstillingsplass 34 og 35. Det ligger informasjon under beboerinfo (krever innlogging) om hvordan en registrerer seg som bruker av disse plassene.

Facebook: Borettslaget har en egen gruppe på Facebook.

Garasje: se Parkering og Garasjekommitee

Juletre: Kan kastes i Oslo kommunes komprimatorbil som henter trærne etter jul. Man må selv være der og kaste treet i bilen når den kommer. Tidspunkt for henting ligger på Oslo kommunes hjemmesider.

Juletretenning: Julegranen tennes på lekeplassen på "Øya" den første søndagen i advent. Det serveres gløgg og pepperkaker til alle som er påmeldt, og kanskje kommer nissen.

Kabeltv: se TV og Bredbånd

Kildesortering: Avfall (eventuelt: http://www.blimedrundt.no/)

Komprimatorbil: I forbindelse med dugnadene har det blitt bestilt komprimatorbil som henter diverse søppel som beboere har samlet opp. NB! Farlig avfall og elektrisk avfall skal ikke kastes i komprimatorbilen.

Maling:

Grå hus: Altagrå, 235, fargekode S3502-Y 
Gule hus: Solsikke, 26, fargekode 1852-Y17R 
Røde hus: Landrød, fargekode 4745-Y85R 
Hvitt rundt vinduene: Eggehvit, 0502-Y

Husene ble sist malt i 2009, og det kan nok være fargenyanser mellom ny og gammel maling, og det kan også være fargenyanser mellom ulike leverandører.

Parkering: Det er alminnelige parkeringsregler for gateparkering i borettslaget. Noen beboere eier garasje mens andre disponerer en biloppstillingsplass. Garasjekomiteen administrerer venteliste for biloppstillingsplass. Oversikt over hvem som eier de ulike garasjene, hvem som disponerer biloppstillingsplassene og hvem som står på venteliste for biloppstillingsplass kan finnes under beboerinfo (innlogget side)

Regler: Regler og retningslinjer finner du her

Rehabilitering: Egen infoside om rehabiliteringen finner du her: Tak og Drenering.

Resirkulering: se Avfall

Retningslinjer: Se regler

Sommerfest: Sommerfesten arrangeres alltid første lørdag etter skolestart på Oppsal skole.

Styret: Styret velges av generalforsamling. Hvis du lurer på hvem som sitter i styret akkurat nå kan du gå hit.

Søppel: se Avfall

Tak: Her finner du info om takarbeidene.

TV: Canal Digital er leverandør av TV signal. En dekoder følger leiligheten.

Vedtekter: Vedtektene finnes her

WEB: Hver boenhet har eget brukernavn og passord til innloggede sider på bjartkollen.no. Hvis du er nyinnflyttet kan du sende en henvendelse til styret som videreformidler forespørselen til webredaksjonen. Du får svar fra webredaksjonen om brukernavn og passord. Har du glemt passordet ditt, kan du til glemt passordsiden for å få opprettet nytt.